Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inscorp oktatói team

2016.08.27

incorp--tactik.jpg

 

 

Bemutatkozás

Az oktatás vezetője:

27 év hivatásos rendőri szolgálattal rendelkezik. Már a 90-es évek elején a rendőrség beavatkozó alosztályának csoportvezetőjeként dolgozott. Ezt követően több, mint 10 évet töltött lő- és intézkedéstaktikai kiképzőként. Szakmai tudását a hazai képzéseken túl az Egyesült Államokban (Anti-Terrorist Urban Patrol Course, Alabama, 1992), Hollandiában (Drug Enforcement Instruction, 1992) és Norvégiában (Counter Terrorist Tactical Instruction, 2003) szerezte.
2008-ban az afganisztáni Kabulban, a Holland Nagykövetség biztonsági tisztjeként felelt a nagykövetség védelméért.
Jelenleg is a rendőrség állományában dolgozik, mint nyugállományból visszahívott kiképző.
Az InsCorp közelharc és lőkiképzési területének szakmai felügyeletét látja el, valamint kiképzőként vesz részt a csapat munkájában.

Az oktatásról:

Az InsCorp magasan képzett szakemberekből álló oktatói team, akik korábban a terrorelháritás , diplomáciai védelem és tanúvédelem területén tevékenykedtek, oktattak.Az általuk létrehozott oktatási szisztéma a különböző szakterületek hiányosságait a többi szakterületen megtalálható taktikákkal és technikákkal egésziti ki ezzel kialakitva a teljesen egyedi oktatási rendszert.

„ Senki nem lehet okosabb mint egy csapat”

Az oktató team öt speciális területen alkalmazott technikákat egyesít:

1. Close Protection (személyvédelem) amely a veszélyeztetettségi foktól függően alakitja ki a védett személy (VIP) számára szükséges, megfelelő biztonságot nyújtó védelmi rendszert. A védelmi rendszer magába foglalja a VIP lakhelyének, munkahelyének, utazásainak és programjainak teljes körű védelmét, valamint az ehhez kapcsolódó protokollt is.

2. Combat Shooting (harcászati lövészet) amely az általános fegyverkezelési taktikákon túl magába foglalja a személyvédelmi tevékenység közben esetlegesen felmerülő speciális fegyverhasználati taktikákat. A személyvédelemben a fegyverhasználat végső esetben történik rendszerint olyan környezetben ahol igen nagy számú vétlen személy tartózkodhat ezért a személyvédőknek kiemelten magas szinten kell rendelkezniük lőtudással.

3. CQB ( Close Quarters Battle) az épületen belüli harcászati taktika amely a világon minden speciális egység alapképzési anyaga. Megtanít az épületen belüli fegyverrel történő mozgásokra, épületek átvizsgálására, felderítésére, esetleges elkövetők semlegesítésére. A személyvédelmi tevékenység közben bizonyos területeken (mint például a lakóhely vagy egy rendezvény helyszínének biztosítása) elengedhetetlen ezen taktika ismerete.

4. Close Combat (közelharc) melynek ismerete szükséges a VIP védelmének különböző szintű védelmi fokozatainak ellátásakor, mivel fegyverhasználat csak végső esetben történhet, minden egyéb támadást közelharc technikáival kell elhárítani. A közelharc több keleti harcművészet technikai anyagára épül de magába foglalja az oktatók munkája során kipróbált hatékony harcművészetektől független technikákat is.

5. Safety Driving (biztonsági gépjárművezetés) amely a VIP utazásai biztosításának szerves részét képezi. Megtanít a több autóból álló konvojokban történő utaztatásra, menekítésre. A személyvédelmi sofőrök képzése ettől teljesen független (kizárólag vezetéstechnikai ismeretekből álló) képzés mert az önmagában egy külön szakma. De minden személyvédőnek ismernie kell a biztonsági vezetés alapjait, mert támadás utazás közben is előfordulhat.

http://inscorp.eu/