Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árvácska

2016.08.19

Árvácska

arvacska.jpg

A szivárvány minden színében pompáznak, így nagyon mutatósak a tányéron. Ha már tudjuk, mikor lesz a buli, időben elültethetjük a színben hozzá illő árvácskákat is. Enyhén mentás ízűek. 

Sárgadinnyeleves vadárvácskával
Hozzávalók (5 személyre): 
3 sárgadinnye, 3 evőkanálnyi porcukor, 1 evőkanálnyi citromlé, 2 dl paradicsomlé, 2 evőkanálnyi narancslikőr, 30 db árvácska virág.
Elkészítése:

A dinnyéket félbevágjuk, kivájjuk. A kivájt dinnyehúsból legalább 30 db gömböt formázunk, mélyhűtőbe tesszük és lefagyasztjuk. A többi dinnyehúshoz hozzáadjuk a cukrot, a citromot, a paradicsomlét és a narancslikőrt, turmixoljuk és behűtjük. A hideg levest a dinnyehéjakba töltjük, és a tetejére tesszük a fagyott gömböket és a vadárvácska virágokat.